چراغ سنسورداربه گونهای طراحی شدهاند که با تشخیص حرکت در محدوده خود، بهطور خودکار روشن میشوند و زمانی که هیچ حرکتی شناسایی نشد، دوباره خاموش میشوند. یکی از مزایای چراغ های سنسوردار این است که نیازی به روشن کردن دستی چراغ با کلید در تاریکی مطلق را از بین می برند..
چراغ سنسورداربه عنوان یک دستگاه فوتوالکتریک تعریف می شود که انرژی نور را به انرژی الکتریکی تبدیل می کند. در نتیجه، نور سنسور با تشخیص حرکت فعال می شود. این فرآیند بر تشخیص غیرفعال مادون قرمز متکی است. اساسا، سنسور به جای انتشار سیگنال های مادون قرمز، آنها را دریافت می کند.
علاوه بر این، سنسور حرکت دارای یک سنسور پیروالکتریک است که به عنوان رمزگشا عمل می کند و سیگنال های دریافتی را تفسیر می کند. هنگامی که مقدار تابش مادون قرمز دریافتی از یک آستانه خاص فراتر رود، این تراشه باعث فعال شدن چراغ هشدار می شود.
هنگامی که حرکت تشخیص داده می شود، نور روشن می شود و تا زمانی که حرکت متوقف شود روشن می ماند. به دلیل وجود یک پنجره شفاف در ساختار این چراغ ها، ممکن است مواردی وجود داشته باشد که در شرایط مختلف هشدارهای اشتباه رخ دهد. این چراغ ها به عنوان یک بازدارنده در برابر مزاحمان و سارقان عمل می کنند. هنگامی که به طور غیرمنتظره ای روشن می شوند، مزاحمان از منطقه روشن شده عقب نشینی کنند و از ملک فاصله بگیرند.
چراغ سنسوردارانواع مختلفی دارد که هر کدام برای شرایط خاصی طراحی شده اند. برخی فقط در شب فعال می شوند، در حالی که برخی دیگر می توانند حتی در روز روشن شوند. از رایج ترین انواع چراغ سنسوردارمی توان به نسخه سقفی آن اشاره کرد.
فوتوترانزیستور: همانطور که قبلا ذکر شد، چراغ سنسوردار طیفی از انواع را در بر می گیرند. فوتوترانزیستورها یا مقاومت های وابسته به نور از رایج ترین انواع هستند. مقاومت این چراغ ها با توجه به میزان نوری که در معرض آن قرار می گیرند متفاوت است. به عنوان مثال، لامپ های خیابانی نور بیشتری در تاریکی و کمتر در نور روز ساطع می کنند. فوتوترانزیستور که وجود یا عدم وجود نور را در طول روز تشخیص میدهد، یک نوع چراغ حسگر پرکاربرد است.
فوتوترانزیستور: این نوع چراغ سنسورداربه نور بسیار حساس است. با این حال، قابلیت تشخیص نور کم مانند فتودیودها را ندارد. یک اشکال قابل توجه فوتوترانزیستورها آسیب پذیری آنها در برابر آسیب ناشی از ولتاژهای بیش از 1000 وات است.
فتودیود: فتودیود یکی از پیچیده ترین انواع چراغ های حسگر است که می تواند نور را به راحتی به جریان الکتریکی تبدیل کند. با این حال، یک اشکال قابل توجه دارد: حساسیت بالا به نوسانات دما، که می تواند منجر به مشکلات عملکرد شود.